Pragatown gooit handdoek in de ring

Print
Herselt - Het liedje van Pragatown duurde vier jaar. Een vijfde editie komt er niet. Oorzaak is de negatieve sfeer die rond het festival hing.

Pragatown gooit de handdoek in de ring. Mede-organisator Wim Bos is er het hart van in. “De negatieve sfeer rond het festival deed ons de das om. Het is een publiek geheim dat bepaalde inwoners en politici ons geen plek onder de zon gunden. Decibelmeters, civiele bescherming, klachten, roddels,... we bleven nergens van gespaard."

Nochtans was dit feest van in den beginnen apolitiek. Burgemeester Luc Peetermans (CD&V) zat even in het bestuur. Hij stapte er weer uit om die insinuaties te mijden. Helaas was het kalf al verdronken. Kwatongen hekelden zelfs dat het koor Scala zich ooit omkleedde in het gemeentehuis. Hoe kinderachtig kan je zijn?”

De politie vaardigde een verbod uit om het festival nog langer in het centrum te organiseren. “Bepaalde bewoners willen ons dorp dood. Ze reclameren zelfs over de kermis. Op zoiets als de Tongelse Dorpsfeesten kunnen we hier alleen jaloers zijn. Tot slot is er de moeizame zoektocht naar sponsors. Velen haakten af in deze tijden van crisis. Op den duur was het organiseren een bron van stress.”

STLA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio