"Mijn Jenny wilde een intieme begrafenis"

Mijn Jenny wilde een intieme begrafenis

Celebs

"Mijn Jenny wilde een intieme begrafenis"

Print
Actrice Jenny Tanghe, die woensdag op 82-jarige leeftijd overleed, wilde graag begraven worden in intieme kring. Voor haar dood gaf ze haar familie een lijst met 25 mensen die aanwezig mochten zijn op haar crematie. "Ze heeft mij en mijn kleindochter Annemarie uitdrukkelijk gevraagd het in familiekring te houden. Jenny was niet zo voor spektakel", zegt Antoine Balliu (86), de echtgenoot van de overleden actrice.

"Vandaag wordt Jenny gecremeerd in Lochristi en dan moet ik gewoon verder", vertelt een aangeslagen Balliu aan Het Nieuwsblad. "Ik was er niet bij toen ze stierf. Dat vind ik spijtig, maar het is nu eenmaal zo. Ook mijn kleindochter Annemarie was er niet toen ze overleed. Ze is alleen gestorven."

Geen telefoontjes

Ook haar uitvaartplechtigheid, volgens Het Nieuwsblad om 14.30u vrijdag, zal in zeer intieme kring plaatsvinden. "Niemand uit de toneelwereld, wel familie en een paar vrienden. Jenny heeft dat zo gewild", aldus Balliu. Hij is ook verbaasd omdat hij nog niets gehoord heeft van collega's van zijn overleden echtgenote. "Niets. Nee, we hebben geen doodsbrieven verstuurd, maar een telefoontje had toch wel gekund?"

"Raar", reageert regisseur Stijn Brouns die al vijf jaar de manager van Jenny Tanghe was. "Ik heb ondertussen toch al zo'n 140 e-mails gekregen. Vooral van mensen die haar apprecieerden en studenten van de school, maar ook van mensen als Will Ferdy en Freek Neirinck. Heel vaak komt de vraag waarom Jenny in intieme kring wordt begraven, terwijl ze altijd heeft gezegd dat ze een mooie uitvaart wou."

Waardige begrafenis

"Eerlijk gezegd: tot ik hoorde dat het verzoek van Jenny zelf kwam, had ik een wrang gevoel bij zo'n intieme uitvaart. Ik vind dat een schitterende actrice als zij een waardige begrafenis verdient. Zoiets sereens als de dienst rond Hugo Claus, met al haar collega's en vrienden", vertelt Brouns die vrijdag wel bij de crematie zal zijn.

NIET TE MISSEN