Brutale overval op krantenwinkel

Brutale overval op krantenwinkel

Brutale overval op krantenwinkel

Antwerpen - Net voor zessen woensdagmorgen stormden drie ongemaskerde kerels de dagbladhandel in de Napelsstraat binnen.

Krantenwinkel Kranen, recht tegenover het stedelijk instituut voor sierkunsten en ambachten, opent ’s morgens al om 4.45u de deuren.

De drie allochtonen verrasten uitbater Désiré Kranen (58) een uurtje later. Hij kreeg onmiddellijk een mes op de keel gezet. “Mijn man werd ook meteen gekneveld en in het aangezicht gestampt”, vertelt Mia Jansen. “Hij verloor enkele tanden.”

Brandblusser

De daders gingen lopen met de inhoud van de kassa, krasloten en sigaretten, maar ook met de sleutels van de winkel, van de privéwoonst en van de auto van de eigenaar. Ze scheurden weg met de wagen en botsten meteen op een geparkeerde auto.

Toch konden ze hun vlucht verderzetten. De auto werd enkele uren later teruggevonden in de Welvaartstraat op het Zuid. De brandblusser was leeggespoten om het sporenonderzoek moeilijker te maken. Donderdagavond waren de drie gangsters nog steeds op de vlucht.

“De gangsters hadden de winkel op slot gedaan”, gaat Mia verder. “De telefoon hadden ze onklaar gemaakt. Ze hadden de mond van Désiré met tape dichtgeplakt, maar hij kon zich na een tijdje zelf bevrijden. Gelukkig, want hij kon maar moeilijk ademen.”

Bewaking

Mia, die nog thuis in Merksem was, werd rond 6.30u verwittigd. “Mijn man werd naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. De politie vreesde dat de daders ook naar onze privéwoning zouden komen. Daarom werd er voor bewaking gezorgd. Een tijdje later werden onze huissleutels gelukkig teruggevonden.”

Désiré mocht het ziekenhuis snel weer verlaten. “Het is een opluchting dat hij geen breuken in zijn aangezicht heeft, maar hij lijdt wel nog veel pijn”, zegt zijn echtenote. “Normaal doet Désiré de winkel alleen, maar deze week zal ik de hele tijd bij hem blijven. Dat heb ik op het werk kunnen regelen.” Donderdag stonden man en vrouw samen in de winkel.

Peter DE MEYER
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio