25.000 kilometer stappen voor 15.000 bomen

Print
Zandhoven - Het Zoerselbos wordt zondag 22 maart uitgebreid met 15.000 jonge boompjes. Maar daar gaat zaterdag 14 maart eerst nog een sponsortocht aan vooraf.

Het is de bedoeling dat er over de hele provincie 15.000 boompjes worden verkocht. Meter en peter van deze Kom op tegen Kanker-actie zijn ex-politica Wivina Demeester en voetballer en mediafiguur Bob Peeters.

Om het evenement nog meer uitstraling te geven, ondernemen burgemeester Katrien Schryvers van Zoersel en Luc Van Hove van Zandhoven een sponsortocht van 25 kilometer vanuit het Koningin Paola kinderziekenhuis in Wilrijk. Iedereen mag hen vergezellen en onderweg mee boompjes verkopen. Prijs: zeven euro per stuk.

Vanuit Zoersel en Zandhoven worden bussen ingelegd die de wandelaars om 8u van taverne In de Wandeling, aan de Peggerstraat in Halle-Zoersel, naar de startplek in Wilrijk brengen. Vooraf inschrijven is nodig.

Het tijdschema ziet er als volgt uit: 9u, vertrek kinderziekenhuis, Wilrijk; 12u: vertrek Igean, Doornaardstraat 60, Wommelgem; 14u: vertrek Marktplein, Wijnegem; 16u, vertrek kerk, Oelegem; 17.30u aankomst In de Wandeling, Peggerstraat, Halle-Zoersel.

Wie liever een deel van het traject aflegt, kan inpikken op de hierboven vermelde plaatsen of elders onderweg. Je kan de organisatie bereiken via 0472-23.39.72 om te weten waar de wandelaars zich precies bevinden.

Tijdens de hele tocht is een bezemwagen, inclusief een team van het Rode Kruis, present. Je kunt er je reserveschoenen en/of je picknick in deponeren, zodat je die niet de hele dag moet meedragen.

Belangstellenden kunnen zich nog tot eind deze week inschrijven in het administratief centrum Zoersel (Handelslei 167 - vragen naar Anke Smolders of Evelyne Michiels) of in het gemeentehuis van Zandhoven (Liersebaan 12 - vragen naar David Basstanie).
Ook vrije giften zijn welkom.

Meer info bij Communicatiedienst Zoersel op 03-2980.533 of Communicatiedienst Zandhoven op 03-410.16.42

JVS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio