Man opgepakt na bedreiging van Duitse school op internet

Man opgepakt na bedreiging van Duitse school op internet

Man opgepakt na bedreiging van Duitse school op internet

Print
Een Duitse school is vrijdag door de politie gesloten. Op een chatroom op internet zou iemand de school in Ilsfed, in de deelstaat Bade-Württemberg, bedreigd hebben. De politie doorzocht de school, maar de bedreiging bleek vals alarm. Elders in het land werd ook een man opgepakt na een dreigement aan een school.

Met het drama in Winnenden in het achterhoofd, wilde de politie geen risico's nemen. Leraren en leerlingen kregen het verbod om de school in Ilsfed te betreden. De politie doorzocht het gebouw, maar kon niets vinden. Donderdag gebeurde al hetzelfde in een school in Freiburg in dezelfde deelstaat.

Grapje

Eveneens vrijdag heeft de Duitse politie een 21-jarige man opgepakt die een dreigement tegen een andere school zou hebben geuit. "Ik heb een wapen en ik ga iedereen doden", schreef de man op een internetforum. Na zijn arrestatie verklaarde hij dat het om een 'grapje' ging.

Winnenden

Woensdag viel de 17-jarige Tim K. zijn vroegere school in Winnenden binnen met een wapen. Hij vermoordde vijftien mensen, twaalf daarvan op de school, drie tijdens zijn vlucht. Ook Winnenden ligt in de deelstaat Bade-Württemberg.

Lees ook: Ook school in Breda slachtoffer van internetbedreiging

MEEST RECENT