Jos Stassen (Groen!) opgepakt bij protestactie in Doel

Jos Stassen (Groen!) opgepakt bij protestactie in Doel

Jos Stassen (Groen!) opgepakt bij protestactie in Doel

Print
De sloop van enkele woningen in het bedreigde polderdorp Doel gaat onverminderd voort. Enkele actievoerders, waaronder een delegatie van Groen!, probeerden met een protestactie de sloop tegen te gaan. Daarbij werd Vlaams parlementslid Jos Stassen opgepakt door de politie.

Eerder op de week probeerde de actiegroep Doel 2020 de sloop van de woningen aan de Camermanstraat en de Hooghuisstraat tegen te gaan. De manifestanten zeiden dat de overheid bewust de intacte woningen wil plat leggen om het dorp helemaal onleefbaar te maken.

Kunstenaarsdorp

Groen! sloot zich vrijdagochtend aan bij de protestactie, maar de politie kwam tussenbeide, joeg de betogers weg en pakte Stassen op. Vervolgens werden rond de woningen nadarhekken geplaatst en kon de sloop voortgaan.

Volgens Groen! is de sloop onwettig omdat er nog steeds geen bouwvergunning is voor het Saeftinghedok. De linkse partij wil ook een nieuwe bestemming voor het Polderdorp. Groen! wil van Doel een kunst- en evenementendorp maken met ateliers en expositieruimten.

Nu in het nieuws