Bejaarde dame beticht van laster tegenover verpleegfirma

Print
Westerlo - De 79-jarige Mathildis V.D. riskeert een straf voor het verspreiden van laster over een thuisverplegingsfirma.

De zaakvoerders van een thuisverplegingsdienst uit Wiekevorst (HeistopdenBerg) eisten op de rechtbank in Turnhout een schadevergoeding van 17.800 euro van de bejaarde Mathildis ’Jeanne’ V.D uit ZoerleParwijs (Westerlo). De vrouw zou, toen ze in 2007 verbleef in een van de woningen van de verpleegfirma, de uitbaters van de zaak in het openbaar in een slecht daglicht hebben gesteld door hen te betichten van afpersing.

“Er was helemaal geen sprake van afpersing”, zei openbare aanklager Inge Delissen. “Ze heeft in het dorp kwaadwillig geruchten verspreid. De tamtam heeft zijn werk verder gedaan.”

Minder klanten

Volgens de advocate van de thuisverplegers zijn er na de geruchtenstroom een pak minder klanten. “Er is vooral een daling bij het aantal bejaarden. Die maken net het hart van de dienst uit”, pleitte meester Karolien Van De Moer.

De verdediging bleef de betichting van laster hardnekkig ontkennen. “De vrouw heeft niets openbaar verspreid”, meende haar advocaat, meester Steven Van De Kerkhof. Vonnis op 9 april.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio