Seizoen van Bart Deelkens gedaan door... cirkelzaag

Seizoen van Bart Deelkens gedaan door... cirkelzaag

Seizoen van Bart Deelkens gedaan door... cirkelzaag

Print
Klussen kan gevaarlijk zijn. Dat weet voortaan ook Westerlodoelman Bart Deelkens. De doe-hetzelver in Deelkens blesseerde zich ernstig toen hij pardoes met een cirkelzaag in zijn hand zaagde.

De doelman moest met spoed naar het ziekenhuis worden afgevoerd waar hij meteen geopereerd werd. “Een dom ongeluk in de tuin”, vertelde Deelkens gisteravond vanop zijn ziekbed. “De zaag raakte een pees in mijn duim. De operatie verliep goed maar de pijn is nog verergerd. Gelukkig zorgt clubarts Dirk Van Genechten goed voor mij. Vlak na het incident zat ik wel heel diep en ik zal nog even door een moeilijke periode gaan. Dit is een serieuze opdoffer, omdat ik mij altijd zo positief heb opgesteld als reservekeeper (na Yves De Winter, red.) en geduldig op een speelkans heb gewacht.”

Zes weken revalidatie

De gevolgen van zo’n handblessure zijn ernstig voor een keeper. “Negen kansen op tien is mijn seizoen gedaan. Heel misschien raak ik vroeger speelklaar, maar ik genees liever volledig dan te hervallen en reken dus op volgend seizoen. Over zes weken start de revalidatie.” Deelkens moet tot zaterdag in het ziekenhuis van Geel blijven, maandag meldt hij zich op de club. Door het voorval schuift Yannick De Winter, broer van Yves, op tot tweede keeper.

SBE, BO

Meer voetbalnieuws