Fortiscommissie gaat zondag niet in slotconclaaf

Fortiscommissie gaat zondag niet in slotconclaaf

Fortiscommissie gaat zondag niet in slotconclaaf

Print
De Fortis-onderzoekscommissie gaat zondag niet in conclaaf in Oostende, de leden zullen zondagmiddag wel samenkomen om aan hun eindrapport te werken. Dat is beslist na een lange discussie over de brief van raadsheer Jean van der Eecken.

In die brief stond dat een getuige tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd voor de commissie en voor het gerecht.

Knelpunten

Commissievoorzitter Bart Tommelein (Open Vld) gaat nu een mankementenrapport opstellen met wat er allemaal is misgelopen met het onderzoek. "Ik ga mij nu terugtrekken met de experts en de administratie om een knelpuntennota voor te bereiden met de mankementen en de lacunes die er nog zijn", aldus Tommelein.

Zondagmiddag komen de commissieleden samen in het parlement om het eigenlijke rapport op te stellen.

Theoretisch

Renaat Landuyt (sp.a), de eerste verslaggever van de commissie, is niet gerust in het rapport van Tommelein. "Ik hoop dat hij niet met alle mogelijke argumenten begint te komen om te zeggen dat we een slecht rapport zullen afgeven."

Vlaams Belang en Lijst Dedecker vrezen dat het enkel een theoretisch eindrapport zal worden, dat niet genoeg zal doorwegen. Servais Verherstraeten (CD&V) is wel positief en hoopt op resultaat tegen donderdag. "Ik denk dat we donderdag voor de plenaire Kamer met een goed rapport kunnen komen als we goed doorwerken."

MEEST RECENT