Wickmayer en Darcis starten met winst op Indian Wells

Wickmayer en Darcis starten met winst op Indian Wells

Wickmayer en Darcis starten met winst op Indian Wells

Print
De eerste Belgen zijn perfect van start gegaan op het belangrijke tennistoernooi van Indian Wells. Zowel Yanina Wickmayer (WTA 73) als Steve Darcis (ATP 104) versloegen in de eerste ronde een hoger gerangschikte speler.

Wickmayer was 2009 zwak gestart maar lijkt stilaan uit haar dalletje te klimmen. Op het tornooi in Californië maakte de Antwerpse brandhout van de Slovaakse Magdalena Rybarikova. Wickmayer gunde haar tegenstandster maar vijf games: 6-3, 6-2.

In de tweede ronde zal de enige vrouwelijke Belgische op de tabel nog een extra tandje moeten bijsteken want dan wacht voormalig top-10 speelster Daniela Hantuchova (WTA 30), eveneens een Slovaakse.

Darcis wint na opgave

Steve Darcis kende eveneens een belabberde seizoensstart, maar gunde zijn tegenstander nog minder spelletjes. De Spanjaard Granollers (ATP 47) gaf immers na een 5-0 achterstand in de eerste set al op. Darcis mag in de tweede ronde de mouwen opstropen tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP 19).

Indien Christophe Rochus (ATP 53) vrijdagnacht ook zijn wedstrijd wint halen de Belgische spelers een mooie drie op drie in de eerste ronde van Indian Wells.

Meer sportnieuws