"Antwerpen staat bovenaan sluitingslijst"

Antwerpen staat bovenaan sluitingslijst

"Antwerpen staat bovenaan sluitingslijst"

Print
Antwerpen - General Motors zal er alles aan doen om de Europese fabrieken open te houden. Voor het ABVV is dat een grote stap voorwaarts. Het ACV blijft sceptisch tegenover de GM-bedoelingen.

Als voorbereiding op de Europese ondernemingsraad donderdagnamiddag in het Duitse Rüsselsheim legden de Europese vakbonden van GM donderdagvoormiddag nog eens hun strategie vast: “De vakbonden willen meewerken aan het zoeken naar de gevraagde 1,2 miljard euro besparingen maar dat doen ze alleen als alle Europese vestigingen open blijven”, aldus ABVV-hoofdafgevaardigde Rudi Kennes. Over de vergadering ’s namiddags lopen de interpretaties uiteen.

Opelstructuur zonder...

Volgens ACV-afgevaardigde Jan Van Aggelpoel stelde Europees vice-voorzitter Eric Stevens een zogenaamd Adam Opel-structuur voor. “Daarin bleken Antwerpen, Straatsburg en Eisenach niet voor te komen. De vakbonden hebben daar meteen op gereageerd en gesteld: als je onderhandelingen wil, zal je eerlijk je kaarten op tafel moeten leggen en willen wij een structuur waarin alle vestigingen blijven. Op de vraag over Antwerpen heeft de directie ontwijkend geantwoord met de opmerking dat er 1,2 miljard moet worden bespaard”.

PVB

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio