Het weer voor vrijdag 13 maart

Het weer voor vrijdag 13 maart

Vakantie

Het weer voor vrijdag 13 maart

Print

Vandaag blijft het droog met vooral voormiddag een aantal brede opklaringen. Namiddag komt er meer bewolking voor. De maxima liggen gemiddeld rond 12°C maar in de Kempen kan dat gerust nog een graadje meer worden. Er staat nauwelijks wind uit westelijke richting.

Zaterdag wordt een zachte maar meestal bewolkte dag. Ik vrees een beetje voor de eerder aangekondigde hoge maxima omdat een storing met lichte regen wat sneller richting Limburg lijkt te trekken dan eerst door de modellen voorzien werd. Desalniettemin kunnen de maxima oplopen tot 14°C wat nog altijd 4 tot 5 graden boven het langjarig gemiddelde is. In de loop van de namiddag en avond kan er dan wat lichte regen uit de bewolking vallen.

Na een zachte nacht met minima rond +7°C krijgen we zondagvoormiddag een regenachtige start. Namiddag wordt het stilaan overal droog maar de maxima komen niet veel verder dan ongeveer 11°C. De matige noordwestenwind zal het voor het gevoel ook niet meteen aangenamer maken.

Begin volgende week worden de nachten kouder met kans op vorst of grondvorst maar de maxima klimmen wel weer wat hoger richting zo'n 13°C. We houden het dan ook droog met regelmatig brede opklaringen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN