Actiecomité 'Straten zonder gaten' is boos

Actiecomité 'Straten zonder gaten' is boos

Actiecomité 'Straten zonder gaten' is boos

Antwerpen - Een aantal bewoners van de Antwerpse wijk Stuivenberg heeft een actiecomité opgericht. Met Zonder Gaten Straten willen de bewoners protesteren tegen het afblazen van de heraanleg van zes straten in de buurt.

“In september van vorig jaar heeft het districtsbestuur tijdens een hoorzitting een toelichting gegeven over zes straten die zouden worden heraangelegd. Vreemd genoeg kregen de bewoners van die straten vorige week een brief in de bus met de mededeling dat de heraanleg niet doorgaat. Zogenaamd om budgettaire redenen”, zegt Karel Bauwens, die spreekt namens het kersverse comite Zonder Gaten Straten.

Volgens de boze buurtbewoners heeft het uitstel niets te maken met budgetten. “We zijn er ondertussen achtergekomen dat het een beleidsbeslissing is en dat de voorkeur wordt gegeven aan de heraanleg van straten elders in de stad”, vervolgt Bauwens.

De straten die voorlopig niet worden heraangelegd, zijn de Duinstraat en een aantal zijstraten. “Op sommige plekken is al veertig jaar niets meer gebeurd. Het wegdek is in slechte staat en dringend aan een opknapbeurt toe. We waren aanvakelijk dan ook enorm blij dat er eindelijk iets aan die toestand gedaan zou worden. Maar helaas, het mag niet zijn.”

Met het actiecomité willen de buurtbewoners op een ludieke manier protesteren tegen deze gang van zaken. “We zijn volop bezig met het maken van affiches. De slogan is Zonder Gaten Straten - wat is ‘afgekeken’ van de affiche Zonder Haat Straat. De bedoeling is dat we die vanaf dit weekend in de buurt gaan verdelen”, zegt Karel Bauwens.

Verder komt er een petitie die vanaf vandaag, vrijdag, de buurt rondgaat. “Die handtekeningen zullen we aan de districtsraad en het -college overhandigen. We willen dat het punt van de heraanleg opnieuw op de agenda wordt gezet”, aldus de buurtbewoner.

Indien dat niet het geval is of de heraanleg definitief op de lange baan wordt geschoven, wil het actiecomité acties organiseren. “Wat dat precies zal inhouden, daar zijn we het nog niet over eens. Laten we maar eerst eens afwachten of alles blijft zoals het is en hoe het districtscollege op ons protest reageert.”

Patrick VAN DE PERRE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio