Geelse wijk Het Velleke  toont zijn waar gelaat

Geelse wijk Het Velleke toont zijn waar gelaat

Geelse wijk Het Velleke toont zijn waar gelaat

Geel - Sociale woonwijk Het Velleke in Geel staat tijdens het project Man bijt Velleke in de kijker. De bewoners vertellen over hun wijk in een film en op de lokale radio.

Woonwijk Het Velleke is een smeltkroes van nationaliteiten in het centrum van Geel. Twee blokken hoogbouw en drie lagere blokken herbergen 220 appartementen van de Geelse Bouwmaatschappij. Meer dan een derde van de bewoners is van allochtone afkomst.

De combinatie van een divers gezelschap bewoners op een kleine ruimte zorgt ervoor dat Het Velleke niet altijd even geliefd is bij de Gelenaar. Wijkwerking Geel ontfermt zich over de samenleving in de Geelse wijken. De organisatie wil inwoners van Geel en omstreken via het project Man bijt Velleke laten kennismaken met de sociale wijk.

Camera's

Een cameraploeg volgt helemaal in de stijl van het Woestijnvisprogramma Man bijt Hond verscheidene bewoners van Het Velleke tot zelfs in hun appartement. Lokale radio Geel FM verandert voor de gelegenheid in Velleke FM.

“De gemiddelde Belg kan van de mensen van Het Velleke veel leren over verdraagzaamheid en samenleven”, zeggen Tinne Syen en Lief Mateusen van Wijkwerking Geel. “Een divers volkje woont op een kleine plaats onder, boven en naast elkaar. Natuurlijk gaat het niet iedere dag even goed, maar toch zijn er weinig conflicten. We vonden het tijd om dit in de kijker te zetten zodat de bewoners weten dat ze fier mogen zijn op hun wijk.”

Meer voetbalnieuws