Kanaalbrug Rijkevorsel kampt met technisch defect

Rijkevorsel - De brug sas in Rijkevorsel is defect en kan dus niet gebruikt worden als omleiding voor de werkzaamheden in Merksplas.

Door een technische panne raak-­­­ te de brug over het kanaal Dessel– Schoten donderdag buiten ge-­­­ bruik. De baan is langs beide zij-­­­ den afgesloten.

Het betreft de brug sas, die Vlimmeren (Vlimmerse-­­­ baan) met Sint-­­­Jozef-­­­Rijkevorsel (Stevennekens) verbindt. De poli-­­­ tie heeft hulpdiensten en openbaar vervoer onmiddellijk verwittigd.

Donderdagnamiddag is de dienst van de scheepvaart ter plaatse geko-­­­ men. Ze zijn meteen met de herstel-­­­ lingswerkzaamheden begonnen, maar kunnen de duur ervan niet inschatten. “De kans bestaat dat de brug dagenlang dicht zal blijven”, zegt Koen Van Dyck van de lokale politie.

Dit zou een extra probleem veroor-­­­ zaken voor vele chauffeurs die vanaf maandag de verbindingsweg zou-­­­ den gebruiken. Dan starten immers de werkzaamheden op de Steenweg op Rijkevorsel in Merksplas. De of-­­­ ficiële omleiding loopt via Malle en Beerse, maar de baan tussen Sint -­­­ Jozef en Vlimmeren is een sneller alternatief.

SVT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio