Vechtpartijtje zaait paniek op Mechelse school

Print
Mechelen - Een onschuldige vechtpartij op de middelbare school COLOMAplus in Mechelen was donderdag aanleiding tot paniek.


Twee jongens richtten een voorwerp naar elkaar tijdens een robbertje vechten. Een van de leerlingen in de buurt meende daarbij een vuurwapen te hebben gezien.

Wapen

Snel ging in de hele school het verhaal rond dat er iemand met een wapen op school iets van plan was. Sommige kinderen belden hun ouders op en voelden zich niet meer gerust.

Toen de verhalen ook de directeur ter ore kwamen, nam die geen enkel risico. “Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en heb de politie gebeld”, zegt Herman Frooninckx.

Paniek

“De emoties en de perceptie van de leerlingen hebben even voor paniek gezorgd. Noem dit maar het Winnenden- syndroom”, verwijst hij naar de gruwelijke schietpartij in het Duitse Winnenden waar de 17-jarige Tim Kretschmer woensdag negen leerlingen en zes volwassenen doodschoot.

De politie stelde vast dat er niets aan de hand was en kon bij geen van de ondervraagden een wapen vinden. De leerkrachten stelden nadien alle leerlingen gerust.

BEPR, SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio