Antwerpenaar in 'Afrika! Afrika!'

Als rasechte Antwerpenaar maakt Paly Odimboleko Okitaloshima sinds 2008 trots deel uit van de rondreizende show 'Afrika! Afrika!'. Met zijn artistieke talenten als freestyle basketbalspeler probeert Paly tot 15 maart ook zijn thuispubliek te bekoren.

wverhaert

Paly Odimboleko Okitaloshima is geboren in Antwerpen maar heeft Congolese roots. Hij is niet alleen de enige Antwerpenaar, maar ook de enige Belg in het levendige circus.

“Ik ben zeer vereerd met mijn deelname aan het Afrikaanse circus. Hiermee draag ik bij tot het positieve beeld van Afrika”, vertelt Paly.

Bruisend

'Afrika! Afrika!' is een vrolijke en wervelende show met 120 artiesten uit twintig Afrikaanse landen. "Dit unieke circus toont Afrika als continent met een grote rijkdom aan culturele tradities en bruisende creativiteit."

De Afrikaanse tent blijft nog tot 15 maart in Antwerpen, daarna vertrekt ze naar Brussel.

Auditie

Paly leerde Michael in 2005 op het Europese kampioenschap freestyle basket kennen. Paly werd tweede terwijl Michael er de eerste plaats wegkaapte.

“Michael belde mij op een dag en vertelde vol geestdrift dat wij een kans kregen om auditie te doen voor 'Afrika! Afrika!'. Ik vertrok spoorslags naar Amsterdam om er samen met Michael het beste van onszelf te geven."

"We toonden hen de ingewikkeldste en tegelijk mooiste baltechnieken. De mensen van het circus vonden freestyle basket uniek, waren zeer enthousiast en lijfden ons meteen in om de wereld rond te reizen.”

Meer info over 'Afrika! Afrika!' op www.afrika-afrika.be.

© 2009 – StampMedia – Haik Guevorkian

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio