De heilzame werking van kruiden

De heilzame werking van kruiden

Food

De heilzame werking van kruiden

Print
De geneeskrachtige werking van kruiden werd lange tijd ontkend, maar lijkt nu aan een opmars te zijn begonnen. De subtiele, natuurlijke werking van de kruiden heeft een heilzaam effect op je lichaam en geest. Wij zochten de populairste, meest geneeskrachtige kruiden voor jullie op.

Bieslook

Bieslook wordt fijngesnipperd vaak gebruikt in allerlei salades, soepen en sausjes. In het kruid zitten vitamine C en mosterdolieglycocide, wat ontsmettend werkt. Bieslook lost ook de slijmen op, is bloedsuikerverlagend en licht laxerend. Rauwe bieslook is bovendien de ideale opkikker voor een kater. Volgens sommigen zou het ook helpen bij muggen- en insectenbeten.

Koriander

De zaadjes en blaadjes worden vaak gebruikt in sausen en warme gerechten. Het is ook erg lekker in een frisse tomatensalade. Koriander verwarmt je lichaam en zorgt daardoor voor een kalmerend effect, bovendien verdrijft het ook winderigheid en krampen.

Citroenblaadjes

Citroenblaadjes komen van de plant melissa officinalis, en is heerlijk in een frisse, zomerse salade en in thee. De blaadjes helpen bij winderigheid, indigestie, slapeloosheid en tegen stress.

NIET TE MISSEN