Ga 'naakt' door het leven

De nude look, oftewel de naakte uitstraling, is volledig hip. Het is niet langer gepermitteerd om er geschminkt bij te lopen, althans toch niet voor het zicht. Dé nieuwste make-uptrend is make-up die je niet ziet. Wij verzamelden enkele tips om die perfecte nude look te creëren.

mgeysmans

Voor deze look moet je echt alles uit de kast halen: camouflagesticks, oogschaduw, mascara, blush, lippenstift, foundation, … . De naakte look zou je zelfs kunnen omschrijven als de look die het meeste producten en tijd vergt.

Camouflage is het sleutelwoord tot een perfecte look. Je camouflagestick moet qua textuur en kleur perfect met je huid kunnen versmelten. Zet een puntje camouflerend product op de oneffenheid, en werk naar buiten toe uit. Vergeet ook zeker niet de verplichte 'camouflagezones', zoals je binnenooghoeken, je neusvleugels, onder je ogen en je kleine onzuiverheden.

Breng hierna een lichte foundation aan, die erg natuurlijk aanvoelt. Deze zal je teint egaliseren, en bovendien een geheel vormen met je camouflagestick.

Zet je wangen in de kleur door gebruik te maken van een donkere blush in de kleuren oranjebruin of honinggoud. Vermijd roze, want dat geeft een te geschminkte look. Maak bij het aanbrengen aan de blush een kommabeweging van je oor naar je neus. Zo creëer je een schaduw onder je jukbeenderen.

Om je ogen natuurlijk te laten schitteren, maak je best gebruik van een bruine mascara, en lichtbeige oogschaduw. Je kan de arcadeboog (de boog net onder je wenkbrauwbeen) extra in de kijker zetten door een bruine oogschaduw aan te brengen.

Je lippen mogen niet al te rood zijn. Heb je van natuurlijke felle lippen? Smeer er dan een klein beetje concealer of foundation op. Afwerken doe je best met een gloss.

NIET TE MISSEN