Tips om hoofdpijn snel en efficiënt te verslaan

Tips om hoofdpijn snel en efficiënt te verslaan

Mama

Tips om hoofdpijn snel en efficiënt te verslaan

Print
Niets zo vervelend als een hele dag rondlopen met bonkende hoofdpijn. Een aspirine brengt voor velen soelaas op dat moment, maar hoe ga je het beste om met dagdagelijkse spanningshoofdpijn.

Besteed extra aandacht aan het uitbouwen van een regelmatig leefpatroon. Probeer op een bepaald uur te gaan slapen en laat je werkritme je eetpatroon niet doorbreken. Maak ook regelmatig tijd om eens buiten een frisse neus te gaan halen.

Roken verhoogt de kans op spanningshoofdpijn, probeer daarom te minderen of zelfs te stoppen met roken. Mensen die al een aanleg hebben voor migraine, daarbij roken en gebruik maken van een anticonceptiepil hebben bovendien ook een verhoogd risico op een trombose.

Heb je weer last van bonkende hoofdpijn? Probeer dan een 'bodyscan' bij jezelf uit te voeren. Beeld je je tenen in, en richt alle aandacht op dit lichaamsdeel. Overloop daarna elk lichaamsdeel apart tot je bij je hoofd bent.

Elke dag beginnen met een paar ademhalings- of ontspanningsoefeningen kan je helpen om de dag gezonder en vrolijker door te komen. Heb je toch last van hoofdpijn, laat dan niet alles pardoes vallen. Probeer je dag door te komen, zij het op een rustiger tempo en kruip daarna vroeg je bed in om bij te slapen.

NIET TE MISSEN