Aantal misdrijven in Lier daalt minder sterk

Het aantal door de Lierse politie geregistreerde feiten daalde in 2008 met dertien procent tegenover 2007 en niet met negentien procent. Dat blijkt uit geüpdatete cijfers.

cvanrompaey_fr

Korpschef Werner Cazaerck en burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) maakten vorige week de criminaliteitscijfers voor Lier bekend. Dat gebeurde op basis van de criminaliteitsbarometer met de voorlopige gegevens van de algemene nationale gegevensbank. Die gegevens zijn nu geactualiseerd.

Het totaal aantal geregistreerde feiten voor het jaar 2008 komt nu op 2.722 in plaats van 2.527. Dit is een daling van dertien procent ten opzichte van de 3.121 feiten van 2007. Het aantal diefstallen en afpersingen daalde daardoor niet met 16,5 procent, maar met maar 10 procent (van 1.253 naar 1.128 feiten). De geregistreerde feiten in verband met vandalisme en vernieling tegen eigendom daalden met 26 procent in plaats van met 33 procent. De feiten in verband met verdovende middelen daalde met 3,5 procent en niet met 7 procent, het aantal slagen en verwondingen met 21 procent in plaats van 26 procent en het aantal bedrogsmisdrijven tegen eigendom daalde met 18 procent en niet met 27 procent.

De top vijf van registreerde feiten in Lier leest u hier.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio