Verkeerschaos door afsluiten brug blijft uit

Nogal wat politiemensen leidden maandagochtend het verkeer rond de brug op de Aarschotseweg in Herentals in goede banen. De verwachte chaos bij de start van de operatie bleef uit.

jvandermosten

De Aarschotseweg aan de Herentalse kant van het Albertkanaal lag er maandagochtend verlaten bij. De slingerende werfstroken waar tot zondag het verkeer nog aanschoof, waren afgesloten met grote werkhekken. Aan weerszijden lagen twee nieuwe ventwegen in asfalt uitnodigend te glimmen.

Maar verkeer was er niet, omdat de politie de afslaande voertuigen op het kruispunt met de Geelseweg al tegenhield. “Waar moet u zijn?”, was de curieuze vraag die telkens volgde. “De brug is onderbroken. U moet een omleiding volgen.”

Dezelfde taferelen speelden zich af aan de Olense kant van de brug op het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan en Industrielaan. Daar lieten twee leden van de gemotoriseerde politie enkel de auto’s door die hun bestemming vóór het kanaal hadden. “Redelijk hectisch, al valt de drukte nog mee”, zegt een zwaantje. “Het heeft blijkbaar al in de gazet gestaan.”

Geel-Punt

De politie stuurde de bestuurders langs Geel-Punt om zo terug te keren naar Herentals. De meeste automobilisten kenden duidelijk de verkorte versie langs het sluizencomplex en de Sint-Sebastiaansstraat.

Die route werd gretig gebruikt, al hielden niet alle wegreuzen zich aan het verbod voor doorgaand verkeer zwaarder dan 7,5 ton.

“Het verkeer ging vanochtend (maandag, red.) al bij al vlot”, klonk het ook bij de aannemer. “Het was vooraf goed gecommuniceerd. Al blijven er altijd mensen die klagen dat ze er niet langs mogen.”

Hans OTTEN

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio