Begijnhofhuisje voor 10.000 euro in pacht

Begijnhof 74 is maandagavond voor 10.000 euro in erfpacht gegeven aan de enige bieder in een zaal vol geïnteresseerden.

jvandermosten

“Niemand meer, niemand beter?” zei notaris Nys nog voor hij een derde keer tikte met zijn hamer. En het Begijnhof 74, het eerste huis dat het OCMW in erfpacht heeft gegeven, ging voor 10.000 euro naar de enige bieder tussen een honderdtal aanwezigen.

De nieuwe ‘eigenaar’, die liever anoniem blijft, was verbaasd door het bedrag. “Ik had niet verwacht dat ik het bod van de eerste zitdag zou houden. Niemand, denk ik. Ik ben nog niet met een architect gaan kijken. Dat zal nu moeten gebeuren.” Naast de 10.000 euro aan instaprecht, moet hij ook 450 euro per maand als canon betalen.

Het OCMW is tevreden. “Elke opbrengst is minder kosten”, vertelt OCMW-voorzitter Luc Op de Beeck. “Uiteindelijk krijgen we op 33 jaar tijd al meer dan 180.000 euro van het canon. Wie het instaprecht betaalt, wil het huis echt hebben. Wij zijn vooral blij dat de zaal vol zat. Dat wil zeggen dat er veel interesse is.”

Het volgende huis dat het OCMW in erfpacht geeft, is de oude pastorie op nummer 76. Het instaprecht daarvan wordt binnen dit en twee maanden per opbod bepaald.

MAMI

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio