Pennenzakkenrock stelt camping open voor klassen

Met het Campingfestival pakt Pennenzakkenrock weer uit met een nieuwigheid voor de editie 2009. Voor de kampeerders start de pret al de avond vóór het eigenlijke festival.

jvandermosten

Om de hoge verwachtingen te blijven inlossen, volgt de organisatie van Pennenzakkenrock, het kinderfestival op het Zilvermeer, de nieuwste trends op de voet. Voor de feesteditie van ‘Vijftien jaar Pennenzakkenrock’ op 25 juni, tovert de organisatie weer nieuwigheden uit de hoed.

Echte fans

Wie jaloers is op grote broer of zus die een week verhuist naar de camping van Werchter kan nu lekker zelf gaan kamperen. “Het Zilvermeer opent de dag voordien de camping voor de echte fans”, geeft verantwoordelijke Geert Snoeckx mee.

“Klassen kunnen samen overnachten in tentjes. Een barbecue, campingoptreden en gezamenlijk ontbijt zorgen voor de echte festivalsfeer. We houden de prijs democratisch. Klassen kunnen voor slechts zeven euro per leerling van dit alles genieten.”

Eigen talent

De organisatie slaagt er al vijftien jaar lang in om de kids een onvergetelijke dag te bezorgen met een geslaagde mix tussen muziek, sport en creativiteit.

“De organisatie geeft ook voor het eerst jong talent van Vlaamse bodem een kans om op een groot podium te staan”, vult Snoeckx aan. “Jonge, nog onbekende groepjes die uitgekeken zijn op de garage- of tuinhuismuren kunnen hun kansen wagen om de sterren van Pennenzakkenrock te worden.” En wie weet wordt zo wel de nieuwe dEUS ontdekt!

Klinkende namen

Met klinkende namen als The Ditch, Stan Van Samang, Bab, Sam Gooris, Danzel en Nick&Simon wordt het ook de rest van de dag één groot feest voor het podium.

Op de sportievelingen wachten allerlei spectaculaire randactiviteiten, zodat ook zij niet op hun honger blijven zitten. Pennenzakkenrock is elk jaar goed voor een slordige 30.000 bezoekers uit heel Vlaanderen.

Nele CAEYERS

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio