Aanleg van 140 extra parkeerplaatsen

Begin april start de aanleg van twee parkings, die samen 140 extra parkeerplaatsen opleveren in Nijlen-centrum.

De parkings zijn voor het autoverkeer bereikbaar via de Beekstraat en de Nonnenstraat. Ze zijn onderling met elkaar verbonden via een wandelpad en voetgangersbrug over de Nijlenbeek, zodat ze gebruikt kunnen worden door bezoekers van de sporthal en het zwembad.

Daar is nu geregeld een gebrek aan voldoende parkeerplaatsen. Bovendien kunnen voetgangers en fietsers dankzij deze verbinding via de Nonnenstraat tot aan het sportcentrum geraken zonder langs het kruispunt aan de kerk te moeten passeren.

Dat moet de verkeersveiligheid verhogen. De beide parkings zorgen samen voor 140 extra parkeerplaatsen in het centrum van Nijlen.

Nonnenstraat iets later

Op 6 april start de aannemer aan de kant van de Beekstraat. Daar wordt een parking aangelegd voor een vijftigtal voertuigen.

Met de aanleg van de grootste parking die uitgeeft op de Nonnenstraat wordt pas gestart na de jaarmarkt op 13 april. Daar komt parkeergelegenheid voor negentig wagens. De totale duurtijd van de werkzaamheden bedraagt negentig werkdagen, ofwel één dag per parkeerplaats.

Kessel op komst

“Op de langere termijn komen er zeker ook in Kessel parkeerplaatsen bij”, belooft het schepencollege nogmaals aan de bewoners.

Aan de Berlaarsesteenweg zal een parking aangelegd worden voor 58 voertuigen. Wanneer deze werkzaamheden starten, is op dit moment nog niet zeker. Dat hangt volgens het gemeentebestuur af van wanneer de bouwvergunning wordt afgeleverd.

BEPRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio