Patrick Goots stopt in alle stilte met profvoetbal

Patrick Goots stopt in alle stilte met profvoetbal

Patrick Goots stopt in alle stilte met profvoetbal

Print
Patrick Goots (42), monument van het Antwerpse voetbal, heeft een punt gezet achter zijn carrière. In alle stilte. Een groot contrast met de enorme luister die hij kreeg als profvoetballer.

21 februari 2009 gaat de geschiedenis in als de dag waarop Desselaar Patrick Goots zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld als actief voetballer. Nu blijkt immers dat de knieblessure die hij die dag opliep, in Tessenderlo met Thes tegen Leopoldsburg (0-0), te veel problemen met zich meebrengt.

“Nu is het echt definitief: ik stop ermee. Voor altijd”, vertelt Goots. “Tijdens de wedstrijd tegen Leopoldsburg heb ik mijn knie verrokken en de dag nadien kon ik zelfs niet uit mijn bed. Waarschijnlijk moet ik een operatie ondergaan. Voetballen zit er dus niet meer in...”

Patje Boem Boem

Zo heeft Goots in stilte afscheid genomen van een wel erg rijk gevulde carrière met passages bij onder meer Dessel, Lommel, Beerschot, Kortrijk, Genk, Beveren, Sint-Truiden, Turnhout, Antwerp (op foto in 2004) en KV Mechelen. De aanvaller met de paardenstaart, bijgenaamd Patje Boem Boem, startte dit seizoen nog voor het derde jaar op rij bij derdeklasser Racing Mol-Wezel, maar ruilde de ploeg na Nieuwjaar in voor staartploeg Thes uit vierde klasse.

Met zijn enorme neus voor goals scoorde Patrick Goots 403 doelpunten in zijn hele carrière, het laatste op 14 februari tegen Lille, een strafschop. “Nu wil ik vooral werk maken van mijn toekomst als trainer. Ik heb al enkele aanbiedingen. Een club zal mij deze week zelfs tijdens de beheerraad ter sprake brengen. Ik zou graag aan de slag gaan bij een stevige eersteprovincialer of een ploeg uit bevordering.”

EV, SBE

MEER VOETBALNIEUWS