Jonge componisten in het Augustinus Muziekcentrum

Print
Antwerpen - Op vrijdag 6 maart hield het Augustinus Muziekcentrum (AMUZ) een toonmoment van het project "Kinderen worden als componisten geboren".

Kinderen uit het 5e en 6e studiejaar van de Antwerpse Sint-Jozefschool maakten een week lang kennis met klassieke muziek. Ze kregen begeleiding van vier professionele docenten.

AMUZ is een dynamisch muziekcentrum in het midden van Antwerpen. "Vaak serveert AMUZ concerten rond oude muziek, maar ook moderne genres worden gesmaakt", zegt Daan Simons van De Veerman, die het project voor AMUZ coördineert.

Toekomstmuziek

"Het muziekcentrum wil bouwen aan de toekomst en probeert samen met de kunsteducatieve organisatie De Veerman zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met muziek", aldus Simons.

Help!

Naast het project 'Kinderen worden als componisten geboren', organiseert AMUZ ook muziekworkshops voor kinderen in het weekend. Tijdens de muziekworkshop 'Help, er zitten kinderen in de concertzaal' ervaren de kinderen samen met echte artiesten hoe plezierig het is om muziek te maken.

Meer info:

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio