"Miss kreeg kroontje enkel na seks met Ignace Crombé"

Het gerucht deed al enkele jaren de ronde, maar nu bevestigen zowel Miriam Jacques, de ex van Miss Belgian Beauty organisator Ignace Crombé, als onafhankelijke getuigen het: de Molse Anne-Marie Ilie kreeg haar kroontje enkel en alleen omdat ze seks had met Ignace Crombé.

mgeysmans

Davy Brocatus, voormalig MBB-jurylid, windt er geen doekjes om, en treedt openlijk Miriam bij in haar beschuldigingen aan het adres van Crombé. "Objectiviteit is bij Crombé ver te zoeken. En ik kan het weten, want ik heb het met mijn eigen ogen gezien en gehoord. Het was op 21 oktober 2006 toen ik op vraag van Crombé voor de eerste en enige keer zetelde in de jury van MBB", vertelt Brocatus.

De professionele leraar is verbolgen over de werkwijze van Crombé, die volgens hem alle voeling met de werkelijkheid heeft verloren. "Alle finalisten moesten tijdens de finale een mondelinge proef afleggen. Anne-Marie Ilie kon me op dat vlak allerminst bekoren. Ik gaf haar dan ook een 1, de allerlaagste score. Tijdens de pauze kwam Crombé woest naar me toe en sprak me aan over de lage score. Hij berispte me, en vroeg zich verbouwereerd af waarom ik zijn miss maar 1 punt had toegekend. 'Dankzij u zijn mijn miss nog haar titel mislopen!' klonk het toen nijdig. Terwijl Ilie toen voor mij nog maar één van de 12 finalisten was", aldus Brocatus in een interview met Story.

Ook Sofie Holvoet, de gedoodverfde winnares van dat jaar, die uiteindelijk slechts eerste eredame werd gekroond bevestigt de beschuldigingen van Brocatus en Miriam Jacques. "Mensen die het toen allemaal hebben gevolgd, zullen nu zelf ook wel de link leggen. Dat is voor mij voldoende", vertelt een nog steeds aangeslagen Holvoet. Het meisje moest destijds een contract tekenen waarin stond dat ze al haar bedenkingen over de finale voor zich hield. Zo niet zou een proces worden aangespannen omdat ze de verkiezing en haar organisator zwart maakte.