Creatief met afval

Creatief bezig zijn met afval. Kringwinkel Wrak uit Willebroek-Schelle wil bewijzen dat het kan. Het resultaat is de volgende maanden te bekijken.

jvandermosten

Kringwinkel Wrak lanceerde enkele maanden geleden het project ‘Kringloopkunst’. Iedereen die zich geroepen voelde om met het afvalmateriaal dat de kringwinkel ter beschikking stelde zijn creativiteit bot te vieren, kon eraan deelnemen.

“Voor ons is het initiatief nu al geslaagd. We kregen dertien inschrijvingen binnen en volgens de jury lag het niveau vrij hoog. Het idee heeft ook iets in gang gezet. We krijgen geregeld vragen van onder meer scholen en kunstenaars om iets met ‘afval’ te doen”, zegt stafmedewerker Jef Van Hauwermeiren.

Uit de dertien inzendingen werden uiteindelijk zes laureaten gekozen. Zij mogen hun ideeën concreet vormgeven, waarna de creaties een ‘show’-tournee door Vlaanderen maken.

De creatievelingen zijn van heel divers pluimage: de jongste is negen, de oudste 82. Aan elk kunstwerk wordt door een bekende muzikant ook een muziekstuk gekoppeld.

Bart ROGGEMAN

Meer info:

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio