Twee gewapende overvallen in Mechelen op één avond

In het centrum van Mechelen zijn maandagavond twee gewapende overvallen gepleegd op een café en een tandartspraktijk. De overvallers gingen daarbij erg brutaal te werk. De politie vermoedt echter dat het om twee afzonderlijke groepjes criminelen gaat.

jrosquin

Rond 19.30 uur vielen twee gewapende personen een tandartspraktijk aan de Louizastraat binnen. De overvallers waren niet gemaskerd maar hielden hun gezicht achter hun kledij verborgen. De criminelen bedreigden de aanwezige tandarts met een geweer en gingen er met de dagopbrengst vandoor.

Café overvallen

Rond 00.20 uur was dan weer een café in de Sint-Rumoldusstraat, vlakbij het station Mechelen-Nekkerspoel, het slachtoffer van een brutale overval. Opnieuw twee mannen, maar dit keer met een bivakmuts, kwamen het café binnen gestoven en bedreigden de drie aanwezigen met een vuurwapen.

Één klant kreeg een klap op het hoofd met een fles en de overvallers gingen er met de inhoud van de kassa vandoor. Het slachtoffer werd ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie vermoedt dat het om afzonderlijke daders gaat, omdat de omschrijving van hen door de getuigen sterk verschilt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio