1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Belgische dancinguitbater Kurt Jansen bevrijd in Mexico

De Belgische zakenman Kurt Jansen (43) is maandag door de politie bevrijd uit een huis in het Mexicaanse Guadalajara. Jansen werd anderhalve maand geleden ontvoerd in Cancun, zowat 2.200 km van Guadalajara.

ikerremans

De kidnappers eisten 1,5 miljoen euro losgeld, maar het is nog niet bekend of dat losgeld inderdaad werd betaald. De politie kon wel twee ontvoerders oppakken. Eén van hen is een voormalig politieagent. Ze maken allebei deel uit van een beruchte misdaadbende.

Vicepresident

Kurt Jansen (43), afkomstig uit het Limburgse Bocholt, baatte in ons land ooit dancing Extreme in Affligem uit. Hij woont al sinds 1999 in het Mexicaanse uitgaansparadijs Cancun. Daar maakte hij meteen naam in de discotheekwereld door het tot vicepresident te schoppen van The City, een van ‘s werelds grootste discotheken.

Vorig jaar in juni opende Jansen zijn eigen discotheek in Cancun, de Boccaccio Discotheque. Op 29 januari werd Kurt ontvoerd toen hij de Boccaccio verliet. Een groep mannen met geweren en kappen sloegen hem koelbloedig in elkaar en sleurden hem mee in een auto.