Originele bakstenen verwerkt in Den Anker

Van voormalig dorpscafé Het Anker aan het Kontichse Gemeenteplein staat nog alleen de voorgevel overeind. Maar ook die zal eerlang verdwijnen en plaats maken voor appartementen en handelsruimte.

“Volgende week gaan de afbraakwerken van Het Anker verder”, zegt Dirk Alliet, zaakvoerder van Immo Alloeckx. “Er waren wat problemen met de stabiliteit van de aangrenzende panden, waaronder café In de Fortuin, maar die zijn we aan het oplossen.”

Helemaal verdwijnen zal Het Anker overigens niet doen. “We gaan de originele stenen schoonmaken en ze dan herbruiken in de nieuwe gevel. Ook de naam zal niet verdwijnen, we noemen het project Residentie Den Anker."

Stijlvol en betaalbaar

"In het project komen zeven luxeappartementen en een handelsgelijkvloers van 381 vierkante meter. Ik ga daar zelf een gedeelte van benutten om er een nieuw filiaal te openen.” Residentie Den Anker zal het aanzicht van het Kontichse dorpscentrum ingrijpend veranderen."

“Stijlvol en toch betaalbaar wonen midden in de dorpskern was het opzet en daar zijn we in geslaagd. Er komt een ondergrondse parking en een fietsenberging. Alle appartementen hebben een eigen terras. De prijzen variëren van 220.000 tot 250.000 euro, alle kosten en BTW inbegrepen.”

Populaire gemeente

Het lijkt wel of iedereen in Kontich wil wonen. Naast Alloeckx zijn er nog enkele firma’s druk aan het bouwen. Woonplanner Promocon bouwt 14 appartementen aan de Antwerpsesteenweg.

Vastgoed Walther Van Hoof heeft projecten lopen in de Helenaveldstraat en het centrum van Kontich. Sidimex bouwt 150 villa-appartementen aan de Duffelsesteenweg.

Het woonproject van Alloeckx aan de Duffelsesteenweg is uitverkocht en de firma gaat weldra over tot het bouwen van appartementen en een kleine KMO- zone aan de Groeningelei.

Marc DE SWERT