Skywalk geïnstalleerd op Sint-Romboutstoren

Print
Mechelen - De skywalk op de Sint-Romboutstoren in Mechelen is volledig geïnstalleerd. De wenteltrap en de vierde en laatste glazen loopvloer werden vandaag naar boven gehesen.

De weersomstandigheden zorgden deze week voor enige vertraging. “Maandag en dinsdag speelde vooral de panne van de torenkraan ons parten en konden wij pas woensdag starten. Door de sterke wind zijn onze arbeiders ook donderdagmiddag huiswaarts gekeerd."

"Voor vrijdag wordt minder wind verwacht. Als dat het geval is, zijn we in de namiddag rond 14 of 15u klaar met onze opdracht”, voorspelde projectleider Peter Govaere gisteren.

Bekijk hier de videoreportage van Patrick Hattori:


21 maart

Van op een hoogte van bijna 100 meter kunnen toeristen weldra over het wandelplatform met glazen vloer en centrale spiltrap lopen. Volgens schepen van Toerisme Frank Nobels krijgen bezoekers zo "een prachtig uitzicht over Mechelen en haar omgeving".

Mechelen bewonderen vanuit de hoogte kan vanaf zaterdag 21 maart. Meer info op www.sintromboutstoren.be of www.stadsvisioenen.be

Weetjes

> Eens het panoramisch platform afgewerkt is, moet je 25 treden meer doen om de top van de Sint-Romboutstoren te bereiken. Hij zal dan 538 treden tellen.

> De hele constructie weegt 14,5 ton, maar ze is vanaf de begane grond nauwelijks zichtbaar. Wie goed kijkt, ziet wel de loopbruggen.

>Het heeft twee maanden geduurd om de skywalk te bouwen. “Aan het ontwerp hebben wij zes weken getekend. Daarna was het twee tot drie maanden wachten op het materiaal dat wij besteld hadden”, zegt Peter Govaere.

> De skywalk kost de stadskas precies 337.683,71 euro, inclusief btw. Het project om Mechelens trots open te stellen voor individuele bezoekers kost afgerond 2,3 miljoen euro. De stad krijgt daarvoor subsidies van Vlaanderen en Europa.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio