Doorgang voor fietsers in sportcentrum blijft behouden

Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden in het gemeentelijk sportcentrum de doorgang via het Vlakveld toch blijven gebruiken. Dat werd maandag op de werfvergadering beslist.

cvanrompaey_fr

Aannemer DCA is op 2 maart begonnen met de tweede fase van de herinrichting van het gemeentelijk sportcentrum zaan de Rooienberg in Duffel. De werkzaamheden duren acht maanden en zolang zou de doorgang via het Vlakveld afgesloten worden.

Herman Heirstrate uit de Wouwendonkstraat vraagt zich af waar dat goed voor is. "Het Vlakveld is de verbindingsweg tussen de Wouwendonkstraat en de Rooienberg. De weg loopt over het sportcentrum en komt uit aan het zwembad. Vele fietsers maken van deze veilige doorsteek gebruik om naar school of het zwembad te rijden. Het Vlakveld afsluiten betekent dat ze een serieuze omweg moeten maken via de zeer fietsonvriendelijke Kasteelstraat of langs de onoverzichtelijke en eigenlijk onbruikbare Spoorweglaan. Is het dan echt zo moeilijk om een klein fietspaadje vrij en veilig te houden?"

"We hebben goed nieuws voor de gebruikers van het Vlakveld", reageert schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V). "Nadat we eerder beslist hadden om de doorgang via het Vlakveld pas op 9 maart in plaats van op 2 maart af te sluiten, hebben we vandaag (maandag, red.) beslist om het Vlakveld tot einde juni niet af te sluiten. Fietsers en voetgangers moeten tijdens de werkzaamheden dan wel van de assenpiste rond het A-terrein gebruikmaken." Herman Heirstrate is tevreden met de oplossing.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio