Parkeerplaats verdwijnt voor vlottere doorgang

Het kruisen van wagens aan de toegangsweg van het zwembad in de Boomlaarstraat blijft een probleem. Er zal daarom nu toch een parkeerplaats opgeofferd worden.

cvanrompaey_fr

Aan de ingang van zwembad De Waterperels is er een vernauwing van de Boomlaarstraat. Het verkeer komende van het centrum heeft voorrang op het verkeer dat van de Ring (R16) komt. Wachtende auto's hebben daardoor bijna geen plaats om het verkeer door te laten dat voorrang heeft. Hierdoor moet zelfs over het voetpad gereden worden.

Gemeenteraadslid Peter Van de Velde (Open Vld) stelde al meer dan één keer voor de om voorrangsregeling te wijzigen. Volgens schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) kan dat volgens de wegcode niet. Maar hij beloofde in januari wel om na te gaan of er een bijkomende parkeerplaats in de Boomlaarstraat kon worden opgeofferd. Zo maak je het sas voor wachtende auto's immers groter.

De plangroep Verkeer is ondertussen ter plaatse komen kijken en stelde vast dat het probleem van wachtende auto's en van moeilijk kruisen wel degelijk bestaat. "We zullen nu bepalen waar we best een parkeerplaats kunnen schrappen om aan dit probleem tegemoet te komen. Het gevolg hiervan is dat de bewoners één parkeerplaats zullen moeten inboeten. Maar aangezien zij op het terrein van het zwembad kunnen parkeren, zullen zij dit hopelijk niet als een probleem ervaren", zegt Hannelore Vermassen, kabinetsmedewerker van Jan Hermans.

CHRIS VAN ROMPAEY



MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio