Kandidaat-bouwer bijt elke euro in twee

“De Belg wil nog wel bouwen. Maar hij zal meer dan ooit discussiëren over elke euro”, klonk het gisteren op de laatste dag van Batibouw.

ssimons

Bouwfirma’s in ons land kregen zware klappen door de financiële crisis en keken met een bang hart uit naar Batibouw 2009. Maar gisteravond, nadat de deuren definitief waren gesloten, werd er toch champagne gedronken op de goede afloop én op de toekomst.

“Er is inderdaad hoop dat de orderboekjes weer stilaan gevuld zullen geraken. De jongste maanden was dat zeker niet het geval door de crisis”, zei Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).

Bekijk videoreportages over Batibouw op de website www.myhometv.be! U vindt er onder andere filmpjes over badkamertrends, isolatie en alternatieve bouwtechnieken.

330.000 bezoekers

“Met minstens 330.000 bezoekers, mogen we zeker van een groot succes spreken. Vooral omdat ik van de standhouders vernomen heb dat mensen niet enkel kwamen om te kijken, er werden veel goede contacten gelegd. In hoeveel contracten voor nieuwe woningen dat uiteindelijk zal uitmonden, zal pas over enkele maanden duidelijk zijn”, aldus organisator Geert Maes.

BTW-verlaging

“Ondanks de crisis is het nu eigenlijk het moment om te bouwen. Wie wil genieten van de BTW-verlaging van 21 naar 6 procent en van de tijdelijke verlaging van de hypothecaire rentetarieven moet niet te lang treuzelen. Dat beseffen veel kandidaat-bouwers”, zegt Marc Dillen van de VCB.