1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Haussler wint tweede rit, Contador valt

Heinrich Haussler heeft de tweede etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De 25-jarige Duitser won de massaspurt met sprekend gemak voor de Australiër Renshaw en de Italiaan Lorenzetto. Gele trui Alberto Contador ging in de slotkilometers tegen de vlakte, maar zonder veel erg.

pirombouts

De Nederlander Rooijakkers wist na twee pogingen weg te vluchten van het peloton. Samen met Laurent, Hernandez en Koetsjinski werd tot 7'35" voorsprong genomen. Ze werden op zo'n 25 kilometer van het einde ingehaald.

Contador

Bij een valpartij op zo'n 3 kilometer van de meet smakte Alberto Contador tegen de grond. Het tijdverlies telt echter niet mee, waardoor Contador in het klassement aan de leiding blijft.

De Duitser Heinrich Haussler van Cervélo won de massaspurt, op de hielen gezeten door Renshaw en Lorenzetto. Philippe Gilbert eindigde net buiten de top-10. Met zijn elfde plaats was hij de eerste Belg. Kevin Van Impe kwam als 15e over de meet, Gert Steegmans werd 18e.

Rituitslag:

1. H. Haussler (DUI) in 4u45'01" 2. M. Renshaw (AUS) 3. M. Lorenzetto (ITA) 4. T. Veelers (NED) 5. M. Fischer (BRA) 6. S. Chavanel (FRA) 7. S. Hinault (FRA) 8. S. Dumoulin (FRA) 9. R. Feillu (FRA) 10. M. Hayman (AUS) 11. P. Gilbert

Klassement:

1. A. Contador (SPA) in 4u56'06" 2. B. Wiggins (GBR) op 7" 3. L. Sanchez (SPA) 9" 11. K. Van Impe 25"