Fietsersbond hekelt gevaarlijke N16

De Fietsersbond hield zaterdag een protestactie. De deelnemers kantten zich tegen het gedeeltelijk verdwijnen van het fietspad aan de N16 en het uitblijven van een duurzaam alternatief.

jvandermosten

Een 60-tal deelnemers fietste onder politiebegeleiding over de N16 richting Sint-Niklaas, waar het fietspad verdwenen is. “Wij ijveren voor het behoud van dat fietspad”, zegt Ulrich Smet van de Fietsersbond.

“Met de nodige aanpassingen kan het zeker weer dienst doen.” Het traject liep verder naar de alternatieve route richting centrum. “Deze route betekent een grote omweg voor de fietsers en is gevaarlijk”, zegt Smet. “Het fietspad op de Hoogkamerstraat is te smal voor tweerichtingsverkeer. De fietser moet ook constant rekening houden met dwarsverkeer en gevaarlijke kruispunten oprijden.”

Actievoerder Johan Vermeersch: “Wij willen dat men meer rekening houdt met fietsers. Mijn echtgenote Hilde fietst dagelijks vanuit het centrum naar Sint-Niklaas. Bij het oversteken van de N16 aan de Hoogkamerstraat heb je aan de lichten een aparte drukknop voor fietsers en voor voetgangers. Als er geen voetgangers oversteken, springt het licht alleen op groen voor de fietsers. Automobilisten die afslaan, zien alleen het rode licht voor de voetgangers en rijden door. Dat is gevaarlijk: Hilde heeft vorige week bijna een aanrijding gehad.”

Smet hing de slogan Waar blijft Temse? aan zijn fiets. “Het kabinet- Peeters heeft wel oren naar onze eisen. Het is de gemeente Temse die initiatieven moet nemen. De vorige acties hebben wel impact gehad. Fietsers kregen een verlichte oversteekplaats aan het industrieterrein TTS. Waarvoor dank. Zolang er geen alternatief is voor het fietspad aan de N16, zetten wij onze acties verder.”

ILPR

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio