Vuilniscontainer blokkeert gemeentehuis

Tim Van Der Linden ketende zondag zijn restafvalcontainer vast aan het gemeentehuis van Baarle omdat hij die niet nodig zou hebben. “Geen restafval is onmogelijk”, zegt schepen Ad Haneveer.

jvandermosten

De 36-jarige Tim Van Der Linden uit Zondereigen bond zondagochtend zijn container voor het restafval met een cijferslot vast aan de deur van het gemeentehuis in de Kerkstraat in Baarle-Hertog.

Hij weigert de maandelijkse diftarbijdrage van 6,43 euro per maand te betalen omdat hij geen restafval zou produceren en de container niet gebruikt.

Petflessen

“Ik geef heel wat uit aan milieuvriendelijke producten zonder restafval”, beweert de alleenstaande Tim Van Der Linden. “Zo koop ik drank in petflessen in Nederland aan. Als ik die lege flessen daar inlever, ontvang ik statiegeld. Ik koop bijvoorbeeld ook yoghurt in glazen potjes in een winkel in Schilde."

"Als ik in een frituur een pak frieten bestel, vraag ik om de frietjes in papier te verpakken. Als de uitbater de frieten toch in een plastic bakje doet, eet ik de portie ter plaatse op. De plastic zakjes die ik dan toch sporadisch krijg, hou ik bij in mijn auto.”

Kapotte balpennen

Vandaag, maandagochtend, gaat Tim Van Der Linden zelf naar het gemeentehuis om het slot aan de container opnieuw los te maken. Hij overhandigt het personeel ook een potje om kapotte veren van balpennen in te zamelen.

Volgens milieuschepen Ad Haneveer (CDK) is het onmogelijk om geen restafval te produceren. “We gaan ervan uit dat elk gezin restafval produceert”, reageert de schepen. “Begin dit jaar wijzigde het reglement. Elk gezin moet zo’n container aanvaarden. Dit is de eerste klacht die we over dit systeem krijgen.”

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio