Duo van restaurant Hofke van Bazel wint prijs

In het Hofke van Bazel mogen ze best trots zijn. Het duo chefcuisinier Kris De Roy en maître d’hotel Mario Meeuwesen, kaapte de Innovatie en Styling Award weg op de prestigieuze Nederlandse vakwedstrijd De Zilveren Oester Trofee in Goes.

jvandermosten

De wedstrijd combineert het gastheerschap met kookkunst. De koks dienden een vier-gangenmenu te presenteren voor acht personen. In elke gerecht moest vis, schaal- en schelpdieren worden verwerkt.

“Het waren niet alleen de kookprestaties die telden, maar ook de coördinatie tussen de maître d’hotel en zijn chef-cuisinier”, verduidelijkt zaakvoerster Gina Miurin van Hofke van Bazel, gelegen aan het Koningin Astridplein. “De aankleding van de tafel, presentatie en de voorgestelde wijnen werden ook meegenomen in de beoordeling.”

Zoals ’thuis’

“We hebben eigenlijk gewerkt zoals we dat elke dag opnieuw op het thuisfront doen”, vertelt Kris De Roy trots. “We koken heel gedreven en passioneel. We houden ervan onze gasten te verwennen zodat ze zalig kunnen genieten.”

Tijdens de wedstrijd werden naast platte en diepe oesters, wilde zeebaars ook met Noorse sint-jacobsvruchten, grietbotfilet en koningskrab gewerkt.

Dit alles werd volgens traditie van het Hofke van Bazel klaargemaakt op een verfijnde wijze die uw smaakpapillen prikkelen. De bijpassende wijnen werden gehaald uit Zuid- Afrika, Italië, Frankrijk maar eveneens uit België meer bepaald uit Haspengouw.

Wie wil gaan genieten van hun vakmanschap kan dit, want alle gerechten van de wedstrijd staan ook al op de menukaart van het Hofke van Bazel.

AVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER