Rudy Aernoudt stapt op uit eigen partij LiDé

Rudy Aernoudt stapt uit LiDé, de partij die hij zelf heeft opgericht. Hij had gehoopt op een verkiesbare plaats op de Europese lijst van de MR, maar het FDF was daar niet voor te vinden. Nu bestaat er onenigheid binnen LiDé.

ikerremans

Nadat Didier Reynders de samenwerking tussen MR en LiDé had opgeblazen, kondigde Aernoudt nochtans aan dat zijn partij alleen zou deelnemen aan de regionale verkiezingen van juni en dat hij zelf de Europese lijst zou trekken.

'Infiltranten'

Nu heeft de voormalige Vlaamse topambtenaar ontslag genomen uit zijn eigen partij. Er zou onenigheid zijn over de koers die LiDé moet varen. "Ik stel vast dat er binnen mijn partij veel mensen zijn die openstaan voor extreemrechtse infiltranten. Ik wil geen voorzitter worden van een Front National bis", legt Aernoudt uit.

"Chantage, leugens, verwijten, het maakt allemaal deel uit van het dagelijkse politieke spel. Maar ik geloof nog altijd dat men politiek anders kan bedrijven en daar wil ik voor blijven vechten."

Rudy Aernoudt had LiDé opgericht zodat hij in Franstalig België en in Brussel kon deelnemen aan de regionale verkiezingen van 7 juni. Eind februari werd bekend dat Aernoudt een verkiesbare plaats zou krijgen op de Europese lijst van de MR. Omdat het FDF tegenstribbelde, blies MR-voorzitter Didier Reynders de samenwerking op.