Loenhoutse supporters treinen naar Brecht

De Loenhoutse voetbalsupporters tuften vanuit café De Zwaluw met de Oerl Express, een toeristentreintje uit Nieuwmoer, naar het Station Noorderkempen in Brecht.

jvandermosten

Omdat er zoveel volk present was, kreeg de trein assistentie van een huifkar en een gesloten dierenwagen. Als een soort minicarnavalsstoet trokken de drie voertuigen naar de plaats van bestemming.

Voorzitter Dennis Druyts van de Loenhoutse voetbalvrienden leidde het ludieke gebeuren in goede banen. “Andere jaren gingen we te voet naar Brecht om de derby bij te wonen. Nu pakken we uit met een veel origineler stunt door per trein naar Brecht rijden. Bovendien leggen we nogmaals de vinger op de wonde: een station dat na twee jaar nog altijd wacht op zijn eerste trein.”

Worstenbroden

Onderweg hield de trein halt bij de Loenhoutse bakker Rudy Van Looveren, die prompt met 150 worstenbroden trakteerde. Tijdens de rit weerklonken feestelijke carnavalsgeluiden en luid gejoel. Zo arriveerde de trein aan het Station Noorderkempen.

Om die ‘primeur’ te vieren werd een vaatje bier leeggedronken in café Peerdshof in Brecht. Daar ontmoetten Raf Van Looveren van Loenhout en Jef Aernouts van Brecht elkaar.

Commentaar van beiden: “We maken deel uit van de reserveploegen van onze respectieve clubs. Eigenlijk doen we beter dan de collega’s van de eerste ploegen, want Loenhout staat tweede en Brecht eerste in deze aparte rangschikking.”

Stopplaats

En toen floot conducteur Joris Oerlemans op zijn fluitje, zodat de trein naar de laatste en ultieme stopplaats kon vertrekken: het stadion van Brecht SK. Daar werd uiteraard verder uitbundig feestgevierd en … ook een beetje naar het voetbal gekeken.

Jan VORSSELMANS

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio