Tubeke overweegt een klacht na onterechte penalty

De meest besproken fase van het weekend was zonder twijfel de penalty die ref Peter Vervecken floot op Gent tegen Tubeke.

ghouben

Niet alleen omwille van de uitspraken van Tubeke-doelman Ardouin. Nu blijkt dat Tubeke een klacht overweegt, omdat op de beelden overduidelijk blijkt dat Gent-spits Leye een kunstduikje uitvoerde en dat scheidsrechter Vervecken zijn fout toegeeft.

Overtuigd dat het fout was

"Toen ik floot, was ik overtuigd dat het fout was. Op de beelden bleek dat er geen contact was. Dat was een pijnlijke vaststelling, maar ik doe er niet flauw over", zei Vervecken voor de radio. Onmiddellijk na de match had keeper Ardouin doodleuk gezegd dat Vervecken hem bij die strafschop zei de bal maar te pakken "om alle polemieken te vermijden". Vervecken beweert dat hij Ardouin er enkel op gewezen heeft niet te vroeg van zijn doellijn te komen.

Genoeg schwalbes

"We stellen vast dat Vervecken zijn fout inzag en buigen ons snel over deze zaak. Deze penalty schaadt onze belangen. Het moet maar eens gedaan zijn met die schwalbes, vorige week was er die zaak met Gillet, nu dit", zegt Tubeke-manager Derwa in Het Laatste Nieuws.

MEER OVER VOETBAL