Bergen wint topper tegen Aalstar in slotseconden

De 23ste speeldag in het basketbal stond in het teken van de topper tussen Aalstar en Bergen.

pirombouts

In de topper maakten de Ajuinen in het eerste kwart brandhout van de leider, 25-11. In het tweede kwart waren de bordjes echter omgedraaid en knokte Bergen zich tot 37-37 en moest de leider uiteindelijk met een 42-37 ruststand genoegen nemen.

In de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk won Bergen na een driepunter van Reinking, 64-65. Bergen blijft zo de leiding behouden.

Charleroi - Gent

Charleroi had weinig moeite met Gent en telde aan de rust een geruststellende 31-18 voorsprong. De tweede helft bracht voor Gent niet veel verbetering en Charleroi behaalde een simpele zege, 64-46. Charleroi komt na het verlies van Aalstar op een gedeelde tweede plaats.

Leuven - Luik

Luik had langs Hill en Thomas doorlopend een kleine voorsprong tegen Leuven (11-16 en 27-34 aan de rust). Young zorgde voor weerwerk in de tweede helft, maar de Leuvenaars kwamen niet dichter, 49-57. In de laatste minuten ging Leuven toch nog op en over Luik, 77-72. Leuven sluit aan bij Luik en Oostende en zit zo volop in de play-off strijd.

Antwerp Giants - Pepinster

Tot 8-6 was de wedstrijd tussen de Antwerp Giants en Pepinster in essentie een duel tussen Gay en Dove, maar ook daarna konden de Giants geen afstand nemen van een complexloos spelend Pepinster, 15-15 en 21-20. Antwerpen bouwde in het tweede kwart via Lynch een kleine kloof 32-23, waarna Gay en Hopkins doorduwden naar 44-26.

Via Zecevic milderden de Walen nog tot 48-34 aan de rust. De Giants gingen na de pauze op hun elan verder en met driepunters van Hopkins, Black en Lichodzijewski zetten ze de twintiger op het bord, 62-36. Hopkins had zijn oude vorm te pakken en bleef langs alle kanten scoren, 70-46. De Giants vielen dan compleet stil en zagen Pepinster gevaarlijk dichtbij komen, maar met 82-74 bleef de zege thuis.

KS