Germinal Beerschot blijft ongeslagen in 2009

Germinal Beerschot blijft ongeslagen in 2009. De match tegen Charleroi werd een logische, doelpuntenloze puntendeling na een weinig opwindende wedstrijd op een grasmat die naam onwaardig. Mboyo en Camus raakten het doelhout, bij de bezoekers misten Dosunmu en Cruz de schaarse kansen.

pirombouts

De Zebra's zorgden voor het eerste gevaar toen Habibou de Antwerpse rechterflank oprolde, maar spitsbroeder Mboyo stiftte de bal tegen de lat. Diezelfde Mboyo kopte een hoekschop van Grégoire over en de ex-Anderlechtspeler dropte een door Proto weggebokste bal over de kruising.

Laquait redt

Op het eerste bezoekende gevaar was het bijna een halfuur wachten. Joneleit verkeek zich op een lange bal van Goor, maar Laquait pareerde de schicht van Dosunmu.

Na de rust was het opnieuw de thuisploeg, die voor het eerste gevaar tekende. Maar de vrije trap van Camus (foto) likte de paal. Op de tegenaanval bediende Dosunmu Goor, maar Laquait ranselde diens trap uit de korte hoek. Haroun knalde naast en opnieuw bewees Laquait zijn talent toen hij een poging van de doorgebroken Cruz afweerde.

Habibou buitenspel

De Zebra's reageerden met een driehoekje Mboyo-Orlando-Habibou, maar het orgelpunt van Habibou werd wegens buitenspel afgekeurd. Aimé Anthuenis bracht met Munyaneza en King nog verse krachten in, maar die konden ook geen nieuwe driepunter forceren. Germinal Beerschot blijft door het gelijkspel evenwel ongeslagen in 2009.

LE

Scheidsrechter: Barbry. Toeschouwers: 8.433. CHARLEROI: Laquait, Defays, Kéré, Joneleit, Chakouri, Camus, Guédioura, Oulmers, Grégoire (70' Orlando), Habibou, Mboyo Pelé (81' Théréau). GERMINAL BEERSCHOT: Proto, M. Monteyne, Mitreski, Van Dooren, P. Monteyne, Haroun, De Decker, Cruz (83' King), Leko, Goor, Dosunmu (74' Munyaneza). Gele kaarten: 52' Oulmers, 59' Van Dooren, 73' Kéré.

MEER OVER Charleroi

MEER OVER VOETBAL