De Mul leidt Racing Genk naar zege tegen Dender

Racing Genk heeft de schande van Lierse weggeveegd met een ruim verdiende zege tegen een nooit aflatend Dender. De Oost-Vlamingen slaagden er zelfs tot driemaal toe in zich terug in de spektakelrijke partij te knokken.

pirombouts

Voor de Genkse spelers stond de wedstrijd in het teken van de complete rehabilitatie, had interimcoach Pierre Denier vooraf uitdrukkelijk gesteld. En het dient gezegd: de vorstelijk betaalde Genkies waren van meetaf aan bereid de borst nat te maken.

In de openingsminuut was het reeds bijna prijs toen De Storme onvrijwillig de bal op de dwarsbalk deed belanden. Tien minuten later had Cederic Berthelin reeds twee halve mirakels moeten verrichten op markante pogingen van De Mul en Joao Carlos.

De Mul scoort

De thuisploeg bleef voortdurend kamperen op de speelhelft van de Boskamp-adepten, maar toch duurde het nog een hele tijd vooraleer Genk de stand opende. De wroetende Elyaniv Barda kon eindelijk nog eens mannetjesputter Fred van zich afschudden en Tom De Mul bedienen. Tegen het atoomschot van de Genkse huurling had uitblinker Berthelin geen schijn van een kans, 1-0.

Door het uitvallen van de gekwetste Anele moest Genk zijn defensie behoorlijk herschikken. Maar veel invloed had niet op de aanvallende patronen. Precies vijf minuten had Tom De Mul nodig om Berthelin een tweede maal te vloeren.

Veel goals in slotfase

Genk liet het niet na om de Pajottenlanders helemaal in de vernieling te spelen. Ely Barda miste eerst nog, maar op een vrije trap van De Mul buffelde Jelle Vossen de bal in één tijd voorbij Berthelin. Vlak daarop kon Aganovic milderen en in de slotfase was het bibberen voor Genk toen Zukanovic zijn schot voorbij Verhulst plafonneerde.

Een paar minuten later zorgde topschutter Joao Carlos voor een nieuw orgelpunt. Maar dat was zonder Dender gerekend. De Storme strafte een foutje van Hubert finaal af.

EDG

Scheidsrechter: Laurent Colemonts. Toeschouwers: 21.841. RC GENK: Verhulst, Daseleire, Matoukou, Carlos, Anele(46' Hubert) De Mul, Toth, Vossen (82' Ederson), Huysegems, Barda, Ogunjimi (68' Nemec). DENDER: Berthelin, Blondelle, Zukanovic, Neva, Deflandre(83' Van den Eede), Fred, Smajic,Sanchez, Destorme, Saintini(23' Lazarevski)(74' Sylla), Aganovic. Doelpunten: 42' De Mul 1-0, 51' De Mul 2-0, 66' Vossen 3-0, 68' Aganovic 3-1, 82' Zukanovic 3-2, 85' Joao Carlos 4-2, 87' De Storme 4-3. Gele kaarten: Matoukou (fout), Fred (fout), Destorme (geel).

MEER OVER VOETBAL