Lokeren pakt drie punten na dolle slotfase: 2-3

De wedstrijd tussen de beste verdediging (Lokeren) en de minst productieve aanval (Kortrijk) beloofde op papier niet veel goeds. En het leek aanvankelijk ook zo uit te draaien. Maar soms kan schijn bedriegen. In een dolle slotfase was het uiteindelijk Lokeren dat met de zege aan de haal ging.

pirombouts

Het duurde een kwartier eer Kortrijk iets probeerde, maar het schot van William Barbosa zoefde naast. Een poging van Tiko aan de overkant kende hetzelfde lot. De eerste doelman aan het werk was Mollez en hij pakte meteen uit met een schitterende parade op een vrijschop van El Mouataz.

Veel meer gebeurde er echter niet in de eerste helft. Lokeren was misschien wel iets minder slecht, maar op slag van rust was er toch een knappe reflex van Copa nodig om Coulibaly van zijn tiende goal te houden.

Barbosa opent score

Die Coulibaly mocht aan de rust zelfs in de kleedkamer blijven. Een paar verschuivingen waren het gevolg en één rendeerden, want na twaalf minuten scoorde William Barbosa. Al zal dat de makkelijkste goal uit zijn carrière geweest zijn, aangeboden door Copa die weggleed bij een terugspeelbal van Overmeire.

Leekens bracht meteen daarop Camara en Janczyk in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mollez ging goed plat op een schot van Janczyk die even later mooi wegdraaide en keihard voorbij Mollez besloot. Lokeren ging door en kreeg loon naar werken. Ziv dribbelde zich vrij en scoorde de 1-2.

Camara beslist

Maar daarmee was de buit niet binnen. William Barbosa zette in een tweede poging een penalty om na fout op De Beule. Uiteindelijk werd het toch 2-3 toen Camara (foto) alleen op Mollez af mocht en in twee keer scoorde.

ES

Scheidsrechter: Bylois. Toeschouwers: 4.800. KV KORTRIJK: Mollez, Verbrugghe, Belhocine (35' Bartholome), Hempte, Fontenette (79' Ibou), Calvo, Kouyaté, De Beule, Kums, William, Coulibaly (46' Lahaye). LOKEREN: Copa, Ziv, Doll, Strul, El Mouataz, Tiko (61' Camara), Overmeire, Pavlovic, Mbayo (88' Bouabe), Golan, Maazou (61' Janczyk). Doelpunten: 57' William Barbosa 1-0, 71' Janczyk 1-1, 78' Ziv 1-2, 84' William Barbosa (strafschop) 2-2, 86' Camara 2-3. Gele kaarten: Janczyk.

MEER OVER VOETBAL