Roeselare stijgt na 2-0-zege tegen Moeskroen

Tegen een zieltogend Moeskroen speelde Roeselare een ijzersterke eerste helft waarin het verdiend afstand nam. In de rangschikking klautert de ploeg van Dennis van Wijk verder omhoog naar de zestiende plaats.

pirombouts

Een zwarte rouwband aan de arm van de spelers weerspiegelde gisteravond perfect de gemoedstoestand van Moeskroen: onrust en angst wegens de financiële problemen. Tegen 17 maart moeten de Henegouwers op zijn minst 2 miljoen euro vinden om tot het eind van dit seizoen te overleven.

Gretig Roeselare

Een gretig Roeselare, op zoek naar broodnodige punten in de degradatiestrijd, ging meteen fors aan de boom schudden. Mc Donald luidde met een schitterende passeerbeweging het openingsdoelpunt in. Vervolgens legde hij de bal panklaar voor de vrijstaande Perisic.

Negentig seconden later haalde Volders met een geweldige redding een vrije trap van Ten Heuvel uit de hoek. Een schot van Tanghe werd afgeblokt, Mc Donald mikte van dichtbij over en Volders redde driemaal op de lijn. Een beetje de rode draad voor de rust. Kansen genoeg voor Roeselare maar de 2-0 netten, dat lukte tegen een stug verdedigend Moeskroen net niet.

Geblesseerde Mac Donald

In de tweede helft verloor Roeselare direct de geblesseerde Mac Donald. Daardoor vond de thuisploeg voorin geen aanspeelpunt en geraakte ze niet op toerental. Kortom, het werd een tweede helft met weinig emotie en veel verveling. Tot Mama Dissa tien minuten voor tijd Volders in twee tijden het nakijken gaf.

DM

@te7sp:

Scheidsrechter:

Delferiere.

Toeschouwers:

4.700.

ROESELARE:

Sierens, Van Loo, Mirvic, Lazarevic, Huyghebaert, Perisic, Provoost, Tanghe, Ten Heuvel, Mac Donald, Dissa.

MOESKROEN:

Volders, Chantry, Van Gijseghem, Sapina, El Araichi, Diakite, Teklak, Baseggio, Vandooren, Ouali, Sakanoko.

Doelpunten:

19' Perisic 1-0, 78' Dissa 2-0.

Vervangingen:

46' Baseggio door Haghedooren, 52' Mc Donald door Benjelloun, 69' Vandooren door Jaycee, 76' Teklak door Sishuba, 89' Tanghe door Oliseh, 92' Ten Heuvel door Ouattara.

Gele kaarten:

El Araichi (fout), Teklak (fout).

MEER OVER Roeselare

MEER OVER VOETBAL