Gent wint met tien na saaie match tegen Tubeke: 2-0

AA Gent volbracht tegen Tubeke zijn opdracht: winnen en zo de kansen op een Europees ticket handhaven. Tubeke deed in de combinaties niet onder voor een fel gewijzigd Gent, maar was onmondig in het strafschopgebied. Gent incasseerde wel zijn vijfde rode kaart, maar mocht niet klagen over de leiding na een wel heel licht toegekende strafschop.

pirombouts

Preud'homme koos verrassend genoeg voor heel wat wijzigingen. Grondin werd gespaard wegens een enkelletsel en zat op de bank waar ook Wils zat. Misschien wel om een derde gele kaart en dus een schorsing volgende week tegen Club Brugge te vermijden.

Smoje in de fout

Zo kreeg Dario Smoje nog eens een basisplaats, maar dat werd niet echt een succes. De sierlijke verdediger liet zich op een drietal foutjes betrappen. De derde werd fataal voor doelman Jorgacevic die de doorgebroken Dajic ten koste van rood neerlegde.

Gelukkig voor AA Gent was het toen al 2-0. Kenny Thompson, ook hij verrassend in de basis ten nadele van Hanstveit, pakte heel vroeg in de wedstrijd uit met een verrassende solo langs twee man en Ardouin liet zich gemakkelijk in de luren leggen: 1-0.

Onmondig Tubeke

Tubeke was verdienstelijk qua veldspel maar onmondig voor doel. Aan de overkant ging Leye gewillig neer toen Ardouin op hem afkwam. Vervecken legde de bal op de stip en aanvoerder Ruiz tekende voor de 2-0. Ook na de rust kon de wedstrijd de toeschouwers maar matig boeien.

PiHe

Scheidsrechter: Vervecken. Toeschouwers: 10.388. AA GENT: Jorgacevic, Myrie, Smoje, De Roeck, Thompson, Smolders, Azofeifa, Ruiz, Leye, Rosales, Ljubijankic. TUBEKE: Ardouin, Brouckaert, Neels, Vandelanoitte, Mvuezolo, Fortune, Karaca, Haydock, Dufer, Beynié, Dajic. Doelpunten: 3' Thompson 1-0, 36' Ruiz 2-0 (strafschop). Vervangingen: 41' Rosales door Boeckx, 46' Fortune door Sorokin, 61' Dufer door Perbet en Beynié door Villano, 70' Ljubijankic door Hanstveit, 84' Myrie door Wils. Gele kaarten: Ardouin, Myrie, Neels. Rode kaarten: 39' Jorgacevic (fout).

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL