Voetgangerstunnel wordt gedeeltelijk afgebroken

De voetgangerstunnel onder de triensporen aan het station in Duffel is gesloten van zaterdag 14 tot maandagochtend 16 maart.

cvanrompaey_fr

Vandaag de dag is het hoogteverschil tussen de Spoorweglaan en het stationsgebouw uitgesmeerd over een lange helling. Dit hoogteverschil wordt in de toekomst herleid tot twee niveaus: een straat-, plein- en parkeerzone op het niveau van de Spoorweglaan en een hoger gelegen balkon op het niveau van het stationsgebouw.

"Door deze ingreep wordt de voetgangerstunnel aan de zijde van de Hermansstraat minder diep, zodat daar de trappen deels moeten worden afgebroken. Meteen verdwijnen aan beide zijden van de tunnel ook de luifels. Deze werkzaamheden kunnen alleen uitgevoerd worden als er geen treinen rijden", zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

Daarom start de aannemer hiermee op zaterdag 14 maart om 23.30u en uiterlijk maandagochtend om 4u moet de klus geklaard zijn. Op zondag 15 maart kan je te voet van de Hermansstraat naar de Standplaats via een doorgang over de eerste twee sporen (lijn 27) tot op het middelste perron waar je opnieuw de tunnel in kan en zo verder naar de Standplaats kunt gaan.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio